Topmadras?

En topmadras forbedrer din ligge- og sovekomfort

Mange er usikre på om de skal investere i en topmadras eller ej, men det er generelt en god investering, da den markant forbedrer din ligge- og sovekomfort. Især hvis du har behov for at tilpasse dig et varmere eller køligere klima. Men hvordan fungerer det, og hvordan finder du den rette topmadras?

Topmadrassen er ikke en redningsplanke

Mange senge har i dag en topmadras. Tidligere sov de fleste på en springmadras i en sengeramme, men med indførelsen af boksmadrasser er topmadrassen også blevet almindelig.

Det er vigtigt at understrege, at en topmadras ikke løser problemer med en slidt seng eller en seng der er for blød. En ny topmadras kan forbedre komforten midlertidigt, men den ændrer ikke de grundlæggende egenskaber ved en seng. Komfort, støtte og dybde kommer primært fra madrassen, ikke topmadrassen.

Topmadrassens funktion – klimakontrol

Topmadrassen har flere funktioner. Den kan tilpasse sengens klima til den der sover i den. Der findes topmadrasser der er ekstra varme, ekstra kølige eller mere åndbare. Dette afhænger af fyldet og betrækket på topmadrassen.

Nogle topmadrasser er vendbare, med køligt betræk på den ene side og varmt betræk på den anden. Dette er praktisk for dem, der skifter mellem sommer- og vinterdyner.

Se vores udvalg af vendbare topmadrasser.

Topmadrassens funktion – komfort

En topmadras kan øge sengens komfort ved at give en blødere overflade. Du slipper også for besværet med at tæppe hele vejen omkring sengen eller madrassen, da det kun er nødvendigt omkring topmadrassen.

Mange senge er designet til at bruge en topmadras, og det anbefales normalt at bruge en til din nye seng. Hvis du fjerner topmadrassen og sover direkte på madrassen, kan det medføre unødig slitage.

Topmadrasser i naturmaterialer

Hvis du ønsker en topmadras lavet af 100% naturlige materialer, er det bedst at vælge materialer som uld, bomuld, silke eller cashmere uld. Disse indeholder ingen kunstige materialer og giver høj kvalitet og komfort.

Se vores udvalg af topmadrasser i naturmaterialer.

Brug altid en rullemadras på din topmadras

Det anbefales altid at bruge en rullemadras på en topmadras. En rullemadras beskytter topmadrassens indmad og betræk mod sved, hvilket forlænger levetiden. En rullemadras er mere hygiejnisk, lettere at vaske og billigere at udskifte end en topmadras.

 

Køb din topmadras her: