Sådan vælger du den rigtige seng

Hvilken seng skal jeg vælge?

Skal du have en ny seng, er det fornuftigt at gøre dig et par overvejelser, før du farer ud og køber den første og den bedste. Der er nemlig flere ting, der kan resultere i fejlkøb, hvis du er lidt for hurtig. Og en seng, der ikke opfylder dine individuelle behov, kan potentielt betyde nedsat komfort og gå ud over dit fysiske velbefindende. En seng er dit hjems absolut vigtigste møbel, da døgnets timer i sengen spiller en afgørende rolle i forhold til dit generelle velvære i de vågne timer. Læs med, og bliv klogere på, hvilken seng du skal vælge.

Vælg den rette størrelse

Lad os starte din søgen efter svar på spørgsmålet om, hvilken seng du skal vælge. Vi starter med at få nogle helt basale ting på det rene. For hvem skal overhovedet sove i sengen? Er det kun dig, er I to eller måske flere? Din måde at sove på skal også med i dine overvejelser, for er du en , der bevæger dig meget i søvne, må sengen endelig ikke være for lille, da det kan gå ud over kvaliteten af din søvn. Tilstrækkeligt med plads er generelt vigtigt, uanset hvor mange der skal sove i sengen. Deler du sengen med din partner, anbefales en dobbeltseng, der måler 160×200 cm, 180×200 cm eller 210×210 cm. Er du eller din partner høje, findes der også dobbeltsenge med ekstra længde. Er sengen kun til dig eller måske dit barn, vil en enkeltseng i størrelserne 80×200 cm, 90×200 cm, 105×210 eller en mindre ¾-seng i 120×200 cm være en mulighed.

Kontinental, elevation, vand eller andet

Hvilken seng du skal vælge, afhænger af dine præferencer og behov. I bund og grund skal sengen bare føles rigtig for dig. Måske har du allerede en forestilling om, hvilken type seng det skal være. Du har måske fået anbefalet en fra venner og bekendte eller savlet over en på sociale medier, men måske er det en helt tredje seng, der i virkeligheden passer dig endnu bedre.

Elevationsseng – høj liggekomfort og mange muligheder

Det er meget naturligt, hvis du har overvejet at investere i en elevationsseng. Elevationssengen er stigende i popularitet, og med sengens mange kvaliteter taget i betragtning forstår man det godt. Populariteten skyldes sengens mulighed for at tilpasse sig brugerens ømhed, spændinger og skavanker. Men i høj grad også det smarte i at kunne køre både hoved- og fodende op og ned, hvis du nyder at læse eller se tv i sengen. Så for dig, der ikke ved, hvilken seng du skal vælge, og som bruger din seng til mere end blot at sove i eller døjer med tilbagevendende spændinger, dårligt blodomløb eller andet, kan en elevationsseng meget vel være det rigtige.

Kontinentalseng – den oplagte familieseng

Har du brug for en stor liggeflade uden revne i midten, og er du til højde med et voluminøst look, er kontinentalsengen lige dig. Dens tre lag og ergonomiske pocket-fjedre giver dig optimal støtte og komfort natten lang. Sengens tre lag består af en boksmadras forneden, en springmadras i midten og en topmadras øverst, som vil tilpasse sig til din krop og støtte dig, hvor du har behov for det.

Boksmadras – simpelt er godt

Så simpel en seng kan da umuligt være god, eller hvad? Måske var det sådan tidligere, men i dag er boksmadrasser så gode, at mange vælger denne type seng til, idet du får en billigere løsning og et enkelt udtryk uden at gå på kompromis med kvaliteten. Svaret på spørgsmålet om, hvilken seng du skal vælge, kunne meget muligt være en boksmadras.

Vandseng – vuggende velvære

En fjollet idé fra 60’erne eller innovation inden for sengeindustrien? Vandsenge deler vandene så at sige, men som med så meget andet handler det om smag og behov, når du skal beslutte, hvorvidt en vandseng kunne komme med i overvejelserne omkring, hvilken seng du skal vælge. Det unikke ved en vandseng er, at den bruger vand som støtteelement i stedet for traditionelle fjedre eller skum. Derudover er den designet med et dybdegående kendskab til ergonomi, hvilket giver en sund søvn med terapeutiske fordele.

Det er ikke din vægt, der afgør hårdheden af din seng

Blød, medium eller fast; det er ofte sådan, madrasser bliver omtalt, og folk tror, at de skal tage stilling til dét, når de køber ny seng. Men begreberne er misvisende – faktisk bør de pakkes langt væk, da de kan begrænse dit syn på, hvad der er optimalt for dig. Søg i stedet kyndig vejledning, da kun en professionel kan hjælpe dig med, hvordan følelsen bør være, når du ligger i sengen og spekulerer over, hvilken seng du skal vælge. Af den grund anbefales det altid at købe senge i en fysisk butik i stedet for online, da det er umuligt at vurdere, om en seng er den rette ved blot at kigge på den. Sørg også altid for at spørge ind til materialer. Naturlige materialer er bedre end kunstige for både miljøet og dig, og går du efter at optimere din nattesøvn, bør du vælge en seng af materialer, der lader din krop ånde, og som cirkulerer luften rundt om din krop på en ordentlig måde.