Newzelandsk TOKO uld

Produceret i naturen, vender tilbage til naturen.
Godt for mennesker, dyr og planeten

Lokal produceret på New Zealandske gårde, fri for plastik og skadelige kemikalier, og kvalitetssikret ved hvert trin, er TOKO-uld den perfekte fiber for en sundere fremtid.
TOKO-uld støtter en cirkulær produktionsmodel

I modsætning til syntetiske fibre passer TOKO-uld ind i en bæredygtig, cirkulær produktionsmodel, der minimerer affald og forurening.
Opdrættet på frodige New Zealandske græsmarker

TOKO-uld bliver forsigtigt klippet fra græsfodrede får, der strejfer frit rundt på nogle af New Zealands mest afsidesliggende gårde. New Zealandske får er kendt for deres stærke, hvide uld, som skyldes en kombination af klima, dyrepleje og ekspertlandbrugspraksis baseret på økologisk landbrug.

“Regin” landbrug hjælper med at vende klimaforandringer ved at genoprette jordens organiske stoffer og biodiversitet og give mere effektiv kulstofbinding.

Vidste du, at uld i sig selv er en naturlig kortvarig opbevaring af atmosfærisk kulstof? Kulstof udgør 50% af uldens vægt, hvilket betyder, at vores får bogstaveligt talt bærer ‘verdens vægt’ på deres skuldre.
Vores uld er oprindelses certificeret

TOKO-uld er uafhængigt verificeret som original New Zealandsk oprindelse af en uafhængig revisor, Oritain.

Hvordan virker det? Eksperterne hos Oritain har videnskabeligt analyseret prøver af TOKO-uld for at skabe en oprindelses “fingeraftryk” af ulden baseret på dens naturlige isotopiske variation. Dette betyder, at Oritain kan teste ethvert TOKO-uld produkt hvor som helst i forsyningskæden for at sikre, at det virkelig er ægte TOKO-uld af New Zealandsk oprindelse.

Vi er forpligtet til produktintegritet og glade for at tilbyde kunderne den ro i sindet, der følger med uafhængig verifikation.

Omsorg for vores dyr og miljø

Vi bekymrer os virkelig om velværet for de får, der leverer vores uld, samt den dyrebare natur, de opdrættes i. Når vi ved, at både dyr og miljø er glade og sunde, kan vi slappe af.

For at sikre, at vi gør det bedste for vores naturlige verden, indhenter vi TOKO-uld fra Kiwi-bønder, der fremmer sunde økosystemer i deres græsningsmarker og følger de internationalt anerkendte “fem friheder” for dyrevelfærd.

› Frihed for sult og tørst
› Frihed for ubehag
› Frihed for smerte, skade eller sygdom
› Frihed til at udtrykke normal adfærd
› Frihed for frygt og stress

Kvalitetssikret og fri for plastik

TOKO-uld opfylder OEKO-TEX® Standard 100 – globalt standardiseret, uafhængigt kvalitetsmærke for tekstilprodukter. Denne certificering betyder, at TOKO-uld overholder ekstremt strenge grænseværdier for hundreder af skadelige stoffer. Vores uld er fri for APEO, NPEO, pesticider, kræftfremkaldende farvestoffer og tungmetaller.

Der bruges TOKO uld i alle Mattsons senge

Videnskaben om uld

Intet andet materiale, hverken naturligt eller kunstigt, har uldens egenskaber og tilpasningsevne. Videnskaben har lært os meget om uld og har yderligere udviklet dets anvendelse ved at tilpasse det til moderne behov uden at svække fibrenes grundlæggende dyder.

Uldfibrenes komplekse indre struktur er årsagen til, at uld giver en myriade af fordele.

Uld er mere end bare en simpel fiber! Uldfibrens komplekse indre struktur er årsagen til, at uld giver en myriade af fordele.

Stærkere end stål, men finere end menneskehår

Ulds indre struktur er kompleks, men hver del arbejder sammen for at skabe den mest utrolige superfiber i verden.

Kutikula – Dette er den voksagtige ydre beskyttende lag, der har overlappende “skæl” og gør uld vandafvisende.
Cortex – Dette lag udgør 90% af fibrene. Der er to komponenter i cortex, der har celler af forskellig størrelse på hver side. Dette skaber bølger eller bøjninger i ulden, kaldet “krøller”. Krøller giver uld dets blødhed, lydabsorberende egenskaber og temperaturregulerende egenskaber.
Makro- og mikrofibriller – Dette er lange tråde, der tilføjer styrke til fibrene. Lidt ligesom stålstænger i en betonbygning, disse celler forstærker fibrene og bevarer samtidig deres fleksibilitet.
Matrix – De specielle proteiner indeholdt i matrix tiltrækker vandmolekyler, hvilket betyder, at uld kan absorbere op til 30% af sin vægt i vand. Det er matrixen, der også fjerner lugtforårsagende damp og fanger skadelige forurenende stoffer fra luftforurening. Matrix giver uld dets brandsikre og antistatiske egenskaber.
Helix – Dybt inde i fibrene er der en keratinbaseret proteinkæde, der snor sig i en spiralform, meget lig en fjeder. Dette forhindrer strækning af fibrene og giver også uld dets fleksibilitet, elasticitet og sejhed. Det betyder, at uld kan ‘springe tilbage’ igen og igen uden at bryde. Faktisk kan du bøje uld mere end 20.000 gange, før det går i stykker – det kan du ikke med stål!

Opdag hvordan tykkelsen af uldfiber bestemmer dens anvendelse

En mikron (μ eller um) er en milliontedel af en meter. I uldens verden måles diameteren eller tykkelsen af en uldfiber i mikroner.

Uld fra forskellige fåreracer giver os forskellige tykkelser.

Merino er en af verdens mest berømte fåreracer og producerer lavmikron uld. Uld, der er mindre end 20 mikroner, kaldes “fin uld” og bruges ofte i tøj på grund af dets blødhed.

Der er mange andre fåreracer i New Zealand, herunder Romney og Perendale, der producerer højere mikron uld. Vi kalder højmikron uld “medium” eller “kraftig” uld, og det har mange anvendelser, lige fra tæpper, sengetøj og madrasser til tæpper, isolering og møbelstoffer. Medium og kraftig uld udgør 80% af New Zealands samlede uldproduktion.