Hästens Holstebro Golf Open 2019

Holstebro Golfklub var vært for Hästens Holstebro Open 2019 i sidste uge, som fandt sted over fire dage på Råsted og Storådalen golfbaner.

I uge 32 arrangerede Holstebro Golfklub denne turnering, der strakte sig over fire dage. Der var kvalifikationsrunder mandag og tirsdag, som ledte til torsdagens semifinale. Kun de bedste spillere gik videre til fredagens finale på Råsted.

En ny tilføjelse var, at der blev uddelt præmier til dem, der ikke kvalificerede sig fra de indledende runder. Dette gjorde det muligt for flest mulige deltagere at gå hjem med en præmie. Flemming Kristensen fra Søvn & Comfort i Holstebro, der havde samarbejdet med Hästens om arrangementet, fortæller om dette.

Mandag den 5. august blev den første runde spillet på Storåbanen i godt golfvejr med behagelige temperaturer og let overskyet himmel. 58 spillere deltog i tre rækker, heraf 19 greenfee-spillere. Banen var i skarp stand som sædvanligt. Selvom der blev spillet god golf med fine resultater, var der kun 5 spillere, der spillede bedre end deres handicap.

I hele turneringen var der en Hästens-seng på højkant til den første hole-in-one, og den lokale restauratør, Søren Søndergaard, var tæt på drømmeslaget i denne runde.

Efter matchen var der fælles spisning, så alle kunne tage mætte hjem efter en god og fornøjelig dag. 35 spillere gik videre til semifinalen om torsdagen, som også blev spillet på Storåbanen.

Tirsdag den 6. august blev den anden kvalifikationsrunde spillet på Skovbanen i Råsted under endnu bedre golfvejr. 103 spillere deltog i tre rækker, heraf 38 greenfee-spillere. Der var god stemning og dygtige spillere på en bane, der havde fået lidt regn tidligt om morgenen, så den stod skarpt. Dette resulterede i fine resultater, men kun to spillere i C-rækken spillede bedre end deres handicap. Efter matchen var der en stor buffet til spillerne, så de kunne tage mætte hjem efter en dejlig dag på Holstebro Golfbane.

50 deltagere gik videre til semifinalen torsdag på Storådalen Golfbane.

Spændende finale dage

Torsdag den 8. august var der semifinale på Holstebro Golfklubs Storåbanen med 86 deltagere i tre rækker fra de indledende dage, heraf 30 greenfee-spillere.

Dagen startede med solskin, men blev afbrudt af kraftig regn og tordenvejr i cirka en halv time. Dagen fortsatte med godt humør og enkelte regndråber – og gode resultater, hvor 13 spillere opnåede eller overgik deres handicap. I alt gik 47 spillere videre til finalen på Holstebro Golfklubs Skovbanen fredag.

Fredag den 9. august var der finale på Holstebro Golfklubs Skovbanen med 86 deltagere i tre rækker fra de indledende dage, heraf 30 greenfee-spillere.

Dagen begyndte med solskin, men blev afbrudt af kraftig regn og tordenvejr i cirka en halv time. Dagen fortsatte med godt humør og enkelte regndråber – og gode resultater, hvor 13 spillere opnåede eller overgik deres handicap. I alt gik 47 spillere videre til finalen på Holstebro Golfklubs Skovbanen fredag.

– Og der kunne simpelt hen ikke findes finere golfvejr til en finale med høj sol og sommer og ingen vind, fortæller Flemming Kristensen om fredagens match.

Og banen havde lige fået noget regn hen over natten, så den stod absolut en finale værdigt – meget skarpt klippet og plejet – så en stor tak til greenkeeperne på begge baner. I finalen blev der præsteret mange fine scores, og de endelige vindere i de tre rækker blev fundet efter en spændende runde.

A-rækken blev vundet af Simon Skovgård, Samsø Golfklub i netto 73 slag.

B-rækken blev vundet af Leif Andersen, Brande Golfklub med 37 point.

C-rækken blev vundet af Ella Bakke, Holstebro Golfklub med 37 point.

Pokalvinder blev Leif Andersen, Brande Golfklub med 37 points og laveste handicap.

– Holstebro Golfklub og sponsor, Hästens Senge samt Søvn & Comfort, Holstebro takker alle for en fantastisk uge med glade og fornøjelige spillere samt fint golfvejr – og vi kan allerede nu løfte sløret for, at der også kommer en 2020-udgave af denne match, sammenfattede Flemming Kristensen.